sâmbătă, 4 iunie 2011

The Gostinu Experience

Asadar, ieri am cantat la festivalul Mosquito, alaturi de cei de la Astero si Les Elephants Bizzares. Noi am fost cea mai "mica" trupa din toate punctele de vedere, mai ales experience-wise.
Prin urmare am sa incerc sa incep cu aspectele pozitive ale festivalului. In primul rand a fost muzica pe toate gusturile. Noi am avut prilejul de a canta cu niste trupe din capitala, cu mai multe concerte la activ si am profitat de echipamentul pro de pe scena. Publicul a fost foarte ok, s-a simtit bine pe tot parcursul show-ului. In rest, plaja superba, vreme frumoasa.
Acum pentru partile rele (strict referitor la trupa)...
De dimineata am incercat sa dam de organizator intru a beneficia de transportul promis, pana la locul faptei(noi trebuia sa fim la 12 si ceva acolo). Fiind 5 insi trebuiau facute 2 drumuri, in cazul in care aveam o singura masina, so we asked one of our folks to join in. Partea proasta e ca organizatorul avea telefonul "inchis" (o sa explic de ce am pus ghilimelele in continuare), ergo a trebuit sa ne chinuim unul dintre parinti cu 2 drumuri.
Ajunsi acolo eu(Cosmin), Andrew si Sergiu am avut parte de surpriza zilei...anume ca singurul lucru "pregatit" de acolo era doar scena. Am incercat sa dam de cineva, din cei pe care-i cunosteam, insa in zadar. Urmatoarea surpriza a fost aceea ca am primit toti mesaje ca intrasem pe retea de telefonie din Bulgaria, asta explicand de ce organizatorul avea telefonul inchis. Ne-a incomodat destul chestia asta, pentru ca trebuia sa tinem legatura cu cei din oras, pentru diverse nevoi/situatii ce aveau sa apara. So we went back about half a mile till we got regular signal on our phones. Si prin regular vreau sa spun o singura dunga.... Pentru ca n-am mentionat, noi am fost chemati la  12 si ceva pentru a face un soundcheck si pentru a avea timp sa rezolvam orice probleme ce tin de organizare sau echipament, insa nu era nici un echipament venit....
Dupa jumatate de ora a aparut si al nostru organizator care ne-a spus ca cel tarziu la 3 este totul gata. So we waited...and then we waited some more....and a bit more.... cam pana la 7 jumate-8, atunci cand chiar au sosit cei de la sunet. In ciuda faptului ca l-am intrebat pe organizator de foarte multe ori de ce e nevoie sa aducem noi/cu ce vine echipa de sunet, el ne-a zis de fiecare data : "Aduceti-va doar chitarile. Se rezolva.". Fireste ca fiind o trupa la inceput si neavand nici un gig in genul la activ am zis  "ok...". Guess what? Cei de la sunet nu ofera si un snare pentru tobe, nici cinele nici pedala pentru bas. Mai mult exista o singura boxa de chitara...(si noi eram doi). Asadar pe ultima suta de metri, in timp ce elefantii isi faceau soundcheckul al meu tata gonea pe drum cu sergiu si implicit cu tobele si amplifu de chitara luate de la sala.
Exact in momentul in care au ajuns cu restul echipamentului am fost zoriti pe scena sa cantam direct... So we haven't had much of a soundcheck si oricum tipii de la sunet au fost foarte impacienti cu noi. Sincer nu ma asteptam sa ne menajeze cineva acolo, ma gandeam ca o sa fie destul de indiferenti, dar totusi era primul nostru show in genul si puteau sa fie ceva mai intelegatori...or more helpful, for that matter. Oricum, tobosarul elefantilor, care i-a lasat lui Sergiu cinelele merita toata aprecierea si berea pe care i-o putem da.
Nu stiu exact ce sa zic de sound-ul concertului. Cei din public au zis ca s-a auzit foarte bine. Reactiile lor au fost super faine. Noi in schimb, nu ne puteam auzi prea mult pe scena..intrucat monitoarele noastre erau putin cam de prisos. Tobele nu se auzeau in ele, decat vocea si un pic din chitara mea. In spate aveam ditamai cubul cu head de marshall, si-l auzeam 90% din timp doar pe el.
Toate bune si frumoase...a trebuit sa iesim la fel de furtunos de pe scena intrucat se pregateau cei de la Astero sa cante. Restul concertului a mers dragut, highlight-ul serii fiind elefantii, care personal mi-au placut mult.
Si acum pentru partea a doua... Noi vorbisem cu organizatorul sa ne lase un cort din cele 4 de armata, intru a dormi si noi cateva ore. Eram obositi pentru ca nu mancasem aproape nici unul si eram acolo de la 12 si ne stresasem cu echipamentul, so  pe la 2 am inceput sa intrebam de cort. Bad idea... 3 dintre corturi erau ocupate de staff, iar al patrulea de cei din Astero, fapt de care nu eram complet constienti pentru ca nu aveau mai nimic lasat in cort. Cand am vorbit cu ei pe treaba asta au zis "Nu stim, noi am venit primii aici si l-am luat"...yeah...noi eram de la 12 de-acolo si ei au venit pe la 4..but hey, what the hell let them have it. Asadar pana pe undeva pe la 6 dimineata, am facut naveta foc de tabara-saltea improvizata pe plaja cu patura(ce au prins umezeala grav). Apoi am reusit sa ajungem acasa si cam atat...
So in a nutshell: plaja faina, oameni energici, muzica buna...insa organizatoric vorbind, locul era horribly remote, fapt pentru care nu au veniti prea multi, apoi concertul propriu-zis a avut intarziere de o ora jumate, am fost informati gresit cu privire la multe lucruri (asta referitor exclusiv la trupa) si n-am avut unde sa dormim.
A se tine cont ca publicul s-a distrat super bine, si toate aspectele negative se refera numai si numai la trupa. Festivalul merita intr-adevar si e o initiativa buna. Deci nu fiti descurajati, ca n-aveti de ce si daca v-a placut duceti-va cand mai aveti ocazia.

2 comentarii:

  1. Guys, I'm glad you had fun. :D

    Also, get used to organizers not giving a shit about you. Da, din pacate daca esti la inceput cu o trupa si mai esti si intr-un concert mai mare, cu atat mai mult n-o sa ii doara pe aia de voi (din pacate).

    Nu de putine ori si noi am intrat pe scena fara pic de soundcheck. Also, multi organizatori de festivaluri habar n-au cu ce se mananca un concert. Adica el zice ca "e bine baieti, o sa fie sunet", dar de multe ori iti dai seama ca degeaba i-ai dat rider-ul tehnic, ca tot n-o sa ai ce-ti trebuie pe scena. So get ready.

    Oricum, de obicei in orice concert, se aduc premierul personal, cinelele personale si (optional) pedala de toba mare personala. ;)) Just so you know. Also, da, tobosarul elefantilor este unul din cei mai de treaba. So, big ups to him.

    Sadly, asa-i la inceput. :D Daca nu esti ditamai trupa, nu te baga nimeni in seama. Deci trebuie sa te tii ca scaiul dupa ei si sa faci o gramada de figuri, ca sa-i enervezi si sa te bage in seama.


    Also, I wasn't trying to be a smartass or something. Just wanted to share some knowledge. :D




    P.S. "metri", nu "metrii". NOW I'm being a smartass. :>

    RăspundețiȘtergere
  2. @Doppelgänger Yeah we got used to all that in one night. Treaba cu premieru si cinelele n-o stiam pentru ca n-am mai avut giguri in genu. We're ready now:))...hopefully.
    And yeah, thanks for the spell check :))

    RăspundețiȘtergere